Vi er stolte av å presentere Region Stavangers ambassadører for 2018/2019

Bettina Alstadsæther & Anne Hovda - Stavanger Karateklubb, Nordisk Mesterskap Karate 2020

Nordisk mesterskap i karate skulle arrangeres i Stavanger i 2020 med over 300 utøvere fra 8 nasjoner. Drivkreftene bak søknaden om det nordiske mesterskapet er Bettina Alstadsæther, en topp kampsportutøver, og styret i Stavanger Karateklubb. Bettina Alstadsæther er en topputøver innen karate. Som utøver i verdenseliten har hun oppnådd mange gode plasseringer i både EM og VM. Hun nådde bronsefinalen i EM i 2018 og er tatt ut i EM-troppen 2019, et skritt nærmere det store målet om å delta i OL i Tokyo i 2020.

Espen Knoph - Daglig leder, Vipe Productions AS og Utopia Festival, Utopia

Espen Knoph er daglig leder for Vipe Productions AS og Utopia Festival. Svendsen har tidligere jobbet både med artistmanagement, festivaler og spillesteder, blant annet som musikksjef på Tou Scene og festivalsjef for Numusic Festival. Utopia har blitt regionens største musikkfestival midt i Stavanger sentrum! Utopia er den første festivalen som dyrker en pop-profil i Stavanger rettet mot den urbane, yngre målgruppen. Byfestivalen tiltrekker seg over 20 000 besøkende over to dager, og de største artistene fra Norge og verden innen pop, EDM og urban musikk.

Maren Skjelde - daglig leder i Gladmat AS, Gladmatfestivalen

Gladmatfestivalen er Norges største matfestival med opptil 250 000 besøkende over fire dager og har som mål å fremme publikums interesse for mat og matkultur. Gladmatfestivalen er et viktig utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur i Rogaland, og ble i 2019 arrangert for 21. gang. Festivalen arrangeres i hjertet av Stavanger, der over 100 utstillere gir en smakebit av nye produkter og trender i tillegg til tradisjonsmat. Maren Skjelde er daglig leder i Gladmat AS, en ideell organisasjon som har Gladmatfestivalen som hovedaktivitet. Skjelde har en mastergrad i hotell- og reiselivsledelse fra Universitetet i Stavanger og Otago University på New Zealand og har lang erfaring fra hotell- og reiselivsbransjen.

Paal Refsland - daglig leder, Trolljeger, Hinderløpet Trolljegerprøven

Trolljegerprøven er Norges tøffeste terrenghinderløp, som finner sted i rå, norsk natur på Foss-Eikeland i Sandnes. Konkurransen har 30-40 hindere fordelt på 8 km. Trolljegerprøven er utsolgt med 2 500 påmeldte deltakere. Drivkraften bak Trolljegerprøven er Paal Refsland. De siste årene har han også utviklet Trolljegerprøven i Bergen, Trolljeger Junior samt utviklet et helårlig treningstilbud i sine lokaler. Nytt av året (2019) er Trolljeger Vinter i Sirdal. Paal Refsland er utdannet frisør, mangeårig styreleder i Ganddal Atletklubb og aktiv innen styrkeidrett. Refsland er daglig leder i Trolljeger og initiativtaker til Trolljeger-testen. Han er opptatt av å få folk i bevegelse, enten du er godt trent eller trives i sofaen.

Sigve Valentinsen. Daglig leder, Sandnes Friidrettsklubb og Janne Gunn Gaard. Generalsekretær, Styrkeløftforbundet, WC Styrkeløft 2020

Norges Styrkeløftforbund og Sandnes Friidrettsklubb arrangerte VM i styrkeløft i 2021 (etter å ha blitt utsatt på grunn av covid), i Stavanger Idrettshall. VM i styrkeløft var et åpent mesterskap for kvinner og menn med opptil 300 - 350 deltakere. Initiativtaker til VM i styrkeløft 2020 er Jane Gunn Gaard, generalsekretær i Norges Styrkeløftforbund og Sigve Valentinsen, daglig leder i Sandnes Friidrettsklubb som er en del av "Ren idrett-teamet", og er aktiv i antidopingarbeid og forebyggende holdninger mot dopingmisbruk. Valentinsen er aktiv i idretten, en av tidenes mestvinnende norske utøvere i styrkeløft og har vunnet flere hederspriser, blant annet Årets løfter i 2010. Valentinsen er også valgt til leder av kontrollkomiteen i forbundet. Gaard er generalsekretær i forbundet, styremedlem i Sandnes Friidrettsklubb og en drivkraft og ressurs for styrkeløftmiljøet både lokalt og nasjonalt.

Morten Tønnessen - professor, Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Universitetet i Stavanger.  Den 11. konferansen til Nordisk forening for semiotiske studier, 2019

Den 11. konferansen til Nordisk forening for semiotiske studier (NASS XI) ble arrangert av Universitetet i Stavanger i 2019. Konferansen samlet ledende forskere på feltet fra hele Skandinavia. Professor Morten Tønnessen fra Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiS har vært primus motor for å få denne fagkonferansen til Stavanger. Morten Tønnessen har en doktorgrad i semiotikk fra Universitetet i Tartu, Estland, og jobber i dag som professor ved Universitetet i Stavanger. Han har vært prosjektleder for det internasjonale forskningsprosjektet "Animals in changing landscapes". Morten Tønnessen har flere verv i internasjonale nettverk, blant annet er han styremedlem i International Society of Code Biology og sekretær for Nordisk forening for semiotiske studier.

Rune Dahl Fitjar - professor, Handelshøyskolen, Universitetet i Stavanger, 5. konferanse om innovasjonsgeografi, 2020

Den 5. Geography of Innovation Conference 2020 - GEOINNO 2020 arrangeres av Handelshøyskolen ved Universitetet i Stavanger. Konferansen samler ledende forskere på feltet fra hele verden. Initiativtaker til konferansen er professor Rune Dahl Fitjar ved Handelshøyskolen ved UiS. Rune Dahl Fitjar har en doktorgrad fra London School of Economics and Political Science. Han er ansatt som professor i innovasjonsstudier ved Handelshøyskolen ved UiS og ved forskningssenteret IRIS.

Sissel Haugdal Jore, professor og senterleder SEROS, Universitetet i Stavanger, 4th Society for Risk Analysis (SRA) Nordic Conference /RISK 2018

4th Society of Risk Analysis Nordic Conference - RISK2018 ble arrangert ved Universitetet i Stavanger 8. og 9. november 2018, på vegne av Society for Risk Analysis (SRA). SEROS ved UiS ønsket over 100 internasjonale forskere velkommen til konferansen om risiko, sikkerhet og sårbarhet. Sissel Haugdal Jore har sin doktorgrad fra Universitetet i Stavanger og jobber i dag som førsteamanuensis og leder for forskningssenteret SEROS ved UiS.

Krisztian Balog. Professor, Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, Universitetet i Stavanger, The ACM SIGIR International Conference on the Theory of Information Retrieval (ICTIR, 2020)

ACM SIGIR International Conference on the Theory of Information Retrieval (ICTIR) ble arrangert ved Universitetet i Stavanger i 2020. ICTIR 2020 vil trekke forskere fra hele verden til Stavanger. Krisztian Balog har doktorgrad i informatikk fra Universitetet i Amsterdam og jobber for tiden som professor i informatikk ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiS. Balog er for tiden tilknyttet Google i London på et sabbatsår.

Aina Hauge - avdelingsleder, Stavanger universitetssjukehus, EORNA-kongressen, 2021

EORNA Congress 2021 arrangeres av European Operating Room Nurses Association (EORNA) i samarbeid med Norsk Sykepleierforbunds Landsgruppe for operasjonssykepleiere (NSFLOS). Kongressen ble arrangert i Stavanger i 2021 for opptil 1500 sykepleiere fra hele Europa. Aina Hauge er avdelingsleder ved Kirurgisk divisjon ved Stavanger universitetssjukehus. Aina Hauge er sekretær i EORNA og leder også den norske faggruppen for operasjonssykepleiere, NSFLOS.

Jone Schanche Olsen - lege, leder for Transkulturelt senter, SUS, 21. nordiske konferanse for terapeuter som arbeider med traumatiserte flyktninger, 2019

Den 21. nordiske konferansen for terapeuter som arbeider med traumatiserte flyktninger arrangeres i Stavanger på Atlantic Hotel 6.-7. juni 2019 under temaet "Fra avmakt til styrke". Drivkreftene bak konferansen er Transkulturelt senter i Stavanger og Stiftelsen for psykiatrisk opplysning. Jone Schanche Olsen er leder for det transkulturelle senteret i Stavanger. Dette er det første senteret som åpner i Norge, og som behandler asylsøkere og flyktninger. Schanche Olsen har bred erfaring på feltet etter å ha jobbet 25 år på flyktningfeltet i ulike sammenhenger, både i inn- og utland.

Målfrid Snørteland, Museumsdirektør, Jærmuseet + Finn Krogh, Museumsdirektør, Norsk Oljemuseum - Ecsite 2021

Ecsite 2021 er en europeisk konferanse for kunnskapssentre med deltakere fra hele Europa. Konferansen samler rundt 1000 deltakere fra 50 land i Stavanger-regionen i juni 2021. Konferansen arrangeres av Ecsite i samarbeid med Norsk Oljemuseum og Jærmuseet. Målfrid Snørteland har jobbet i Jærmuseet i mer enn 30 år. Hun har solid erfaring innen museumsledelse og formidling og har evnen til å tenke nytt. Finn Krogh, museumsdirektør ved Norsk Oljemuseum siden åpningen i 1999, har solid kjennskap til petroleumsvirksomheten i Stavanger og vil være en god samarbeidspartner når Ecsite 2021 arrangeres under temaet "energi".

Pål Thjømøe. Daglig leder, Magma UNESCO Global Geopark, Ruritage Generalforsamling 2019

RURITAGE er et fireårig prosjekt (oppstart 2018) finansiert av Europakommisjonens Horisont 2020-program. Prosjektet fokuserer på å styrke kulturarven som drivkraft for bærekraftig vekst ved å etablere laboratorier i landsbyen. Prosjektet omfatter 40 partnere fra 14 EU-land, Norge, Island, Tyrkia og tre søramerikanske land (Brasil, Colombia og Chile). RURITAGE ledes av universitetet i Bologna og har seks fokusområder: pilegrimsvandring, lokal matproduksjon, migrasjon, resiliens, kunst og festivaler og integrert landskapsforvaltning. Magma vil fungere som ett av seks fyrtårn i prosjektet innenfor interesseområdet lokalmatproduksjon. Pål Thjømøe, daglig leder for Magma UNESCO Global Geopark, har en ledende rolle i å få RURITAGE-generalforsamlingen til Stavanger-regionen. Møtet vil trekke rundt 80 deltakere fra EU-land og Sør-Amerika til regionen. Thjømøe er utdannet geolog fra Aarhus Universitet og leder en rekke internasjonale utviklingsprosjekter gjennom sin rolle i geoparken.

Hilde Kraggerud. Forsker, Tine BA, Sensometrics 2020

Sensometrics 2020 i Stavanger 21. - 25. april tiltrekker forskere innen sensometri fra hele verden til matfylket Rogaland. Hilde Kraggerud har en doktorgrad i matvitenskap fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Hun er ansatt som forsker i Tine, der hun til daglig forsker på sensoriske aspekter (smaksopplevelser) av selskapets produkter. Kraggerud har også en master i innovasjonsledelse fra Handelshøyskolen BI, er politisk aktiv og er en engasjert pådriver med bred faglig bakgrunn fra matbransjen.